2 eenvoudige tips die je direct kunt toepassen voor meer bezoekers.

Waarschijnlijk komt het je bekend voor. Je website staat inmiddels al tijdje online, maar het aantal bezoeken valt op een of andere manier tegen. Terwijl je website er professioneel uitziet, je mooie foto’s hebt gebruikt, goeie teksten erin hebt gezet, kortom: aan je website zelf ligt het niet.

Hoog tijd om het aantal bezoekers eens te verhogen, want: meer bezoekers op je website betekent: meer potentiële klanten voor jou! Zo simpel is het nou eenmaal. Waarom heb je anders geld en tijd geïnvesteerd in een nieuwe website?

Hier heb je 2 nuttige tips waarmee je meer bezoekers trekt:

  • Begin met bloggen. Dit heeft meerdere redenen: zoekmachines zoals Google vinden je makkelijker op bepaalde woorden en zinnen die je gebruikt, waardoor je vaker in de zoekresultaten kan verschijnen. Ze zien ook dat je website “leeft”. Je plaatst nieuwe inhoud, deze veranderingen zien de zoekmachines, en denken: “hee, deze website is relevant!”. Genoeg redenen om hier vandaag nog mee te beginnen. Ook je bezoekers zullen het waarderen. Jij bent namelijk de persoon met de kennis in huis. Deel deze kennis met anderen. Bezoekers blijven langer hangen, en ze komen waarschijnlijk vaker terug om te kijken of je nog iets interessants hebt geplaatst. Doe dit regelmatig, en langzaam maar zeker zullen het aantal bezoekers op je website groeien! Weet je niet waar je over moet bloggen? Neem als voorbeeld een probleem waar je klanten vaak tegenaan lopen. Dit kan van alles zijn wat met jouw vakgebied te maken heeft. Een kanttekening: het aantal bezoekers zal niet direct stijgen. Zie dit meer als een project voor de langere termijn. Rome is ook niet in 1 dag gebouwd.
  • Maak gebruik van Google Adwords. Dit klinkt misschien erg voor de hand liggend, maar hiermee heb je wel meteen een simpele en snelle manier gevonden om bezoekers naar je website te trekken! In het kort leg ik uit hoe het werkt: Je maakt via Google Adwords een advertentie met een korte titel en een beschrijving, en je koppelt hier zoektermen aan die aansluiten bij jouw website. Stel een maximum bedrag in wat je wilt uitgeven, de begin en einddatum van de advertentie, en in de meeste gevallen krijg je binnen zeer korte tijd bezoekers op je website. Wanneer het ingestelde maximumbedrag bereikt is, of wanneer je ingestelde einddatum verlopen is worden je advertenties niet meer weergegeven. Weet je niet goed hoe je dit moet doen of heb je nog meer vragen hierover? Neem dan contact op en wij kunnen je hierbij helpen.

Een website nodig?

Je kunt het 30 dagen gratis uitproberen zonder ergens aan vast te zitten.

Website maken